Potrebujeme
jahňacie stehno aj s kosťou
koreňová zelenina pod sviečkovú
2 cibule
1 PL korenia Fresh Grill
2 dcl tmavého piva
Nakupuj suroviny na tento recept na našom
E-shope
Postup
Stehno ľahko očistite od zvyškov blán prípadne loja. Celé stehno nasoľte, posypte korením a dobre ho votrite.
Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte ju spoločne so zeleninou do veľkého plechu. Zalejte pivom, na zeleninu položte stehno a prikryte alobalom.
Dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi dve a pol hodiny. V polovici doby pečenia stehno opatrne otočte a občas nalievajte výpekom.
Až je stehno mäkké, alobal zložte a horúcim vzduchom dopečte do zlatista a naporciujte.
Výpek zlejte, zjemnite maslom a nechajte zredukovať (odpariť tekutinu).
Podávajte s varenými zemiakmi omastenými maslom, sypanou pažítkou, spolu s pečenou zeleninou.
Skvelý tip na veľkonočný obed.
Prajeme dobrú chuť !