Pečené jahňacie na zelenine

Jahňacie mäso je veľmi aromatické a práve kombinácia koriandra, feniklu, cesnaku a kôpru, ktorý je v zmesi Fresh Gril dá mäsu ešte lepšiu chuť. Koreňová zelenina, cibuľa a čierne pivo vďaka svojej sladkosti chuť mäsa ešte zvýrazní.

Potrebujeme

jahňacie stehno aj s kosťou

koreňová zelenina pod sviečkovú

2 cibule

1 PL korenia Fresh Grill

2 dcl tmavého piva

Nakupuj suroviny na tento recept na našom E-shope

Postup

Stehno ľahko očistite od zvyškov blán prípadne loja. Celé stehno nasoľte, posypte korením a dobre ho votrite.
Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte ju spoločne so zeleninou do veľkého plechu. Zalejte pivom, na zeleninu položte stehno a prikryte alobalom.
Dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi dve a pol hodiny. V polovici doby pečenia stehno opatrne otočte a občas nalievajte výpekom.
Až je stehno mäkké, alobal zložte a horúcim vzduchom dopečte do zlatista a naporciujte.
Výpek zlejte, zjemnite maslom a nechajte zredukovať (odpariť tekutinu).
Podávajte s varenými zemiakmi omastenými maslom, sypanou pažítkou, spolu s pečenou zeleninou.

Skvelý tip na veľkonočný obed.

Prajeme dobrú chuť !