Potrebujeme
600 g červenej šošovice
1 veľká cibuľa
3 paradajky
250 ml kokosového mlieka
1/2 citrónu
zväzok koriandru
kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 malá červená cibuľa
1 chilli paprička
1 ČL Rímskej mletej rasce
1 ČL korenie Kari Asia
1 ČL Kurkumy
1 ČL korenia Garam Masala
1 ČL Koriandru mletého
1 ČL Chilli cayenského
1 ks škorice
Nakupuj suroviny na tento recept na našom
E-shope
Postup
Šošovicu preplachujte, pokým nebude voda číra.
Nakrájajte na jemno cibuľu. Nasekajte cesnak a zázvor.
V hrnci rozpáľte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zázvor a všetko suché korenie. Restujte za stáleho miešania 1-2 minúty.
Pridajte šošovku a premiešajte. Zalejte pol litrom vriacej vody a kokosovým mliekom. Varte 10-15 minút do mäkka. Priebežne dolievajte vodu, aby konzistencia bola kašovitá.
Medzitým nakrájajte 2 paradajky na malé kocky a 1 paradajku na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasekajte koriander a chilli papričku. Vytlačte šťavu z citróna.
Keď je šošovica mäkká, nalejte citrónovú šťavu, vsypte kocky paradajok a koriander. Osoľte, všetko premiešajte a ešte pár minút povarte.
Zo zmesi vyberieme škoricu a servírujte. Posypte plátky paradajok, červenou cibuľou, koriandrom a chilli papričkou.
Prajeme Vám dobrú chuť !