Indický šošovicový dhal

Indický dhal patrí medzi tradičné jedlá, ktoré sa bežne v Indii podávajú. Ide o aromatický prívarok z červenej šošovice, lahodne dochutený zmesou rôznorodého korenia. Vyskúšajte !

Potrebujeme

1 veľká cibuľa

3 paradajky

250 ml kokosového mlieka

1/2 citrónu

zväzok koriandru

kúsok čerstvého zázvoru

2 strúčiky cesnaku

1 malá červená cibuľa

1 chilli paprička

1 ČL korenie Kari Asia

1 ČL Kurkumy

1 ČL korenia Garam Masala

1 ČL Koriandru mletého

1 ČL Chilli cayenského

1 ks škorice

Nakupuj suroviny na tento recept na našom E-shope

Postup

Šošovicu preplachujte, pokým nebude voda číra.
Nakrájajte na jemno cibuľu. Nasekajte cesnak a zázvor.
V hrnci rozpáľte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zázvor a všetko suché korenie. Restujte za stáleho miešania 1-2 minúty.
Pridajte šošovku a premiešajte. Zalejte pol litrom vriacej vody a kokosovým mliekom. Varte 10-15 minút do mäkka. Priebežne dolievajte vodu, aby konzistencia bola kašovitá.
Medzitým nakrájajte 2 paradajky na malé kocky a 1 paradajku na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasekajte koriander a chilli papričku. Vytlačte šťavu z citróna.
Keď je šošovica mäkká, nalejte citrónovú šťavu, vsypte kocky paradajok a koriander. Osoľte, všetko premiešajte a ešte pár minút povarte.
Zo zmesi vyberieme škoricu a servírujte. Posypte plátky paradajok, červenou cibuľou, koriandrom a chilli papričkou.

Prajeme Vám dobrú chuť !