Indická farebná šošovica s korením Garam Masala

zmes korenia Garam Masala patrí medzi klenoty indickej kuchyne. Masala je zmes korenia, ktorá sa výborne hodí do všetkých indických pokrmov. Šošovica, cícer, zeleninové a ryžové pokrmy s týmto korením chutia naozaj vynikajúco, preto vyskúšajte napríklad varenú šošovicu a vychutnajte si tak Indiu priamo u Vás doma.

Potrebujeme

400 g farebnej šošovice (zmes čiernej, červenej, zelenej)

1 plechovka krájaných paradajok

2 lyžičky korenia Garam masala

pol lyžičky korenia Nesoldík

2 vajíčka

čerstvý koriander

Nakupuj suroviny na tento recept na našom E-shope

Postup

Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite, pokiaľ nebude voda takmer číra (nie biela).
Šošovicu zalejte vlažnou vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad ňou. Pridajte soľ a Nesoldíka a dajte variť.
Po 5 minútach pridajte korenie Garam masala a plechovku krájaných paradajok. Varte ešte 10 minút.
Uvarte vajíčka na tvrdo a následne ich schlaďte.
Nakrájajte vajcia na kocky a nasekajte bylinky.
Šošovicu ochutnajte a prípadne dochuťte soľou či korením. Naservírujte na tanier, nasypte vajíčka a koriander a užite si chuť Indie.

Prajeme Vám dobrú chuť!