Dusené hovädzie na hubách

Hovädzie na hubách je ideálnym receptom počas hubárskej sezóny. Prevoňajte si kuchyňu lahodou vôňou húb a vychutnajte si skvelé jedlo.

Potrebujeme

3/4 kg hovädzieho zadného stehna (alebo iné mäso na dusenie)

cca 0,5kg húb (čerstvé alebo mrazené)

2 väčšie cibule

masť na smaženie

1/2 l vývaru

korenie Šťavnatá roštenka alebo muškátový oriešok či kvet

korenie Hubár

Smažená cibuľka

ryža ako príloha

Nakupuj suroviny na tento recept na našom E-shope

Postup

Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte do sklovita na masti.
Mäso umyjte, osušte a nakrájajte na menšie plátky.
Keď je cibuľka priehľadná, prudko na nej orestujte mäso, aby sa zatiahlo. Posypte korením Šťavnatá roštenka a osoľte. Chvíľu ešte restujte, aby mäso získalo chuť.
Huby nakrájajte na malé kúsky. Nasypte do hrnca na mäso.
Všetko zalejte vývarom. Mäso musí byť mierne ponorené. Zbytok môžete doliať horúcou vodou.
Mäso duste na mienom plameni do zmäknutia. Doba dusenia je zhruba 1 hodina.
Zhruba po pol hodine varenia, pridajte ešte korenie Hubár.
Ked je mäso mäkké, vyberte ho z hrnca. Vyberte tiež časť húb. Zbytok omáčky rozmixujte tyčovým mixérom. Potom mäso a ostatné kúsky húb vložte späť do rozmixovanej omáčky a ešte spoločne prehrejte. Prípadne ešte dochuťte podľa vlastnej chuti.
K mäsu odporúčame uvariť ryžu a podávať spoločne so smaženou cibuľkou.

Prajeme Vám dobrú chuť !